iReset

Poškodenie Audio IC

Veľmi často sa stretávame s problémom, ktorý znefunkční iPhone natoľko, že s ním neviete telefonovať, nahrávať a ani prehrávať zvuk. Je to veľmi závažný problém, no napriek tomu si ľudia myslia, že ide “len“ o problém mikrofónu alebo reproduktoru. V tomto článku si bližšie opíšeme túto závadu.

  • Nefunkčné slúchadlo a/alebo mikrofón,
  • Zašednuté tlačidlo hlasného odposluchu pri hovore,
  • Nefunkčná appka “Diktafón“, 
  • Hlásenie “nenašli sa žiadne audiozariadenia“,
  • Pri reštarte je iPhone zaseknutý na Apple logu, ale home button pri stláčaní funguje,
  • Zapnutie trvá cca 5-10 minút,
  • Šuštanie, praskanie v slúchadle pri telefonovaní.

Najčastejším dôvodom poškodenia je ohýbanie matičnej dosky. Je vystavená neustálemu pruženiu, hlavne ak nosíte svoj iPhone v zadnom vrecku a občas ho prisadnete :), taktiež tvrdé pády v odolnom obale. Audio IC, ktorý má na starosti všetky zvuky vo vašom iPhone, je umiestnený v mieste, kde sa najlahšie matičná doska ohýba a to v oblasti SIM slotu. V tomto mieste sa doska ohýba až do momentu, kedy sa cesty pod čipom poškodia, ako je to možné vidieť na tomto obrázku:

Táto oprava je veľmi náročná, zvlášť pri iPhone 7 a 7 Plus, kde na opačnej strane dosky je Baseband modem a CPU, ktoré sa nesmú pretaviť počas opravy. Následne skontrolujeme cesty, ktoré sú pod čipom. Ak sú poškodené, nahradíme ich “micro-jumper“-om, ktorý je tenší ako ľudský vlas a teda túto operáciu je nevyhnutné vykonávať pod mikroskopom. Urobíme reball Audio IC a položíme ho späť.

Hotovo

Kontaktujte nás prostredníctvom Facebookovej stránky alebo nám zavolajte a dohodneme termín opravy. Tešíme sa na Vašu návštevu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *